8 דברים שאפשר ללמוד מההורים של ה״פיינל פייב״

Share on facebook
שיתוף בפייבוק
Share on twitter
שיתוף בטוויטר
Share on whatsapp
שיתוף בווטסאפ
Share on email
שיתוף במייל

חמש מתעמלות ארה״ב שזכו במדליית הזהב הקבוצתית בריו, הלוא הן ה-״פיינל פייב״, התחילו את דרכן בהתעמלות בדיוק כמו כל מתעמלת אחרת. ההורים שלהן נהגו להביא אותן כל יום לאולם, עברו איתן תחרויות, זכיות, כשלונות, ימים טובים יותר וימים טובים פחות. אם יש מישהו שחווה את הקריירה התחרותית של מתעמלת בצורה הדוקה כל כך והכי קרובה אליה – הרי זה ההורה שלה, ולכן זה מובן מאליו שבתקשורת ניתנת לעתים במה לא רק למתעמלת שזה עתה זכתה במדליית זהב אולימפית, אלא גם להורים שלה, והנה 8 טיפים שהורי המתעמלות הטובות בעולם נתנו, במודע או לא במודע, להורים של האלופות שבדרך:

  1. זיכרו: הנאה היא הכרחית
    נלי ביילס, אמה של זוכת 5 המדליות האולימפיות בריו סימון ביילס, צייצה לבתה בטוויטר כמה דקות לפני שעלתה לתחרות הראשונה שלה במשחקים את הדבר הבא: ״המטרות לטווח הארוך שלך הגיעו. חבקי את החוויה ותהני ממנה. אוהבת – אמא.״
    כן, אמה של ביילס בחרה לצייץ לסימון את המשפט הזה ולא שום דבר אחר שקשור לתחרות. היא הזכירה לה את הסיבה הראשונה שבגינה בתה (או כל מתעמלת אחרת) החליטה שהיא רוצה להגיע מדי יום לאולם ההתעמלות מלכתחילה – כדי ליהנות!
  2.  תנו לבתכם מטלות בית
    עצם העובדה שלורי הרננדז היא מתעמלת עלית, לא אומרת שהיא פטורה מלעשות את המוטל עליה בבית. כאשר מעריץ אלמוני בירך את אביה של הרננדז על כך שהיא תמיד ״מחייכת מפה לפה״, הוא השיב – ״היא לא מחייכת כשהיא צריכה לבצע את המטלות שלה, שמחכות לה בבית״. לורי לא לבד אגב. סימון ביילס צריכה גם היא לבצע את המטלות שלה כשהיא בביתה בטקסס ולא מתהפכת באוויר באולם – מטלות שכוללות את האכלתם של ארבעת כלבי הזאב של המשפחה, שטיפת כלים וסידור החדר שלה. כן, גם אם באמתחתה חמש מדליות אולימפיות ו-14 מדליות מאליפויות עולם, היא צריכה לזכור שהיא עדיין בסך הכל נערה בת 19 וכשהיא בבית – היא לא מקבלת הנחות ומעמדה הוא כמעמדם של שאר בני המשפחה.
  3. בתחרויות, הזכירו לבתכם להיות הגרסה הכי טובה של עצמה
    בראיון למגזין ״People״, לין רייזמן, אמה של אלי, סיפרה שהיא נלחצת בתחרויות כי היא יודעת כמה שעות אלי השקיעה באולם וכמה שהיא היתה קשוחה עם עצמה. ״אני רק רוצה שהיא תהיה מאושרת ותתן את הביצוע הכי טוב שהיא יכולה לתת, כדי שכשהתחרות תיגמר, היא תהיה מרוצה בלי קשר לתוצאה״, אומרת רייזמן.
    ברגע שאנחנו מרגישים שעשינו כל שיכולנו ונתנו את הכל, התוצאה לא תמיד משנה, והיא לא תמיד בשליטתנו.
  4. תהיו המעריצים הגדולים ביותר של ילדתכם
    שימו את הפוקוס על צרכי הילדה ותנו לה להציב את המטרות שלה בעצמה, כמו שההורים של מדיסון קושיאן עשו. ״הם יעשו הכל כדי לעזור לי להצליח ולהיות מאושרת״, אמרה קושיאן באחד הראיונות שנתנה.
  5. תהיו המודל לחיקוי של הבת שלכם
    אמה של לורי הרננדז, ששירתה בצבא האמריקאי, היא ההשראה הכי גדולה שלה. ״אמא שלי היתה שש שנים בצבא. היא לימדה אותי כמה חשוב לעבוד לפי החוקים, לסיים את מה שהתחלתי, לעולם לא לוותר, היא לימדה אותי יכולות מנהיגותיות, עבודת צוות, להישאר אופטימית ועם מוטיבציה גבוהה וגם – איך לארוז נכון, ״בצורה צבאית״, כשאני בנסיעות!״, היא סיפרה בראיון.
  6. תהיו שם בשבילה.
    אחרי שאמא של גבי דגלאס קיבלה טלפון מבתה הבוכיה בסיום תחרות גדולה, היא נדרה לעולם לא לפספס אף תחרות שלה. ״גבי אמרה לי בטלפון שהיא היתה לגמרי לבד בתחרות ולא היה לה עם מי לחגוג. בכיתי ואמרתי לה שלא אחמיץ תחרות נוספת שלה – לא משנה היכן היא תהיה בעולם. הבטחתי שתמיד אהיה שם בשבילה״, סיפרה נטלי דגלאס בראיון.
  7. דעו את תפקידכם.
    מאמנים תפקידם לאמן. הורים תפקידם… להיות הורים. או כמו שנלי ביילס הסבירה – ״התפקיד שלי הוא בעיקר לתמוך בה (בסימון) ולעזור לה להישאר בפוקוס, רגועה ועם ראש על הכתפיים״.
  8. זיכרו: אתם מגדלים בן אדם, לא מתעמלת.
    ״תפקידנו כהורים הוא לשמור את הילדה עם הרגליים על הקרקע כל הזמן, לא משנה מה התוצאה ובאיזה תחרות, אנחנו באמת גאים ונדהמים לראות את הבן אדם שהיא גדלה להיות״, אמרה וונדה הרננדז, אמה של לורי.
מקור מאנגלית: Jag Gym Blog
Share on facebook
שיתוף בפייסבוק
Share on twitter
שיתוף בטוויטר
Share on whatsapp
שיתוף בווטסאפ
Share on email
שיתוף במייל

יש לך מה להגיד על הכתבה?

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

הפייסבוק שלנו מתעדכן על בסיס יומי. עקבו אחרינו: