30 זה ה-16 החדש? עושים כבוד למתעמלות הוותיקות

Share on facebook
שיתוף בפייבוק
Share on twitter
שיתוף בטוויטר
Share on whatsapp
שיתוף בווטסאפ
Share on email
שיתוף במייל

אם תשאלו מנכ"ל של חברה גדולה בן כמה הוא והתשובה תהיה 30, רוב הסיכויים שתרימו גבה ותחשבו "איך כבר הגעת להיות מנכ"ל בגיל הזה?"

לעומת זאת, אם תסתכלו ברשימת המתחרות באליפות העולם של 2014 ותראו 3 מתעמלות מעל גיל 30 (ואחת אפילו עשור מעבר לזה), רוב הסיכויים שתרימו גבה ותחשבו "איך היא עדיין עושה את זה בגילה המופלג?".

אז 30 זה צעיר או מבוגר? כמו הרבה דברים בחיים, התשובה היא "תלוי".

כשהגיל הממוצע בתחרויות התעמלות כיום נע בין 16 ל-17 שנים בלבד, לראות מתעמלות שממשיכות לפקוד את האולם בכל יום ומצליחות לשמור על רמה גבוהה שמספיקה כדי להתקבל לתחרויות בינלאומיות גם אחרי גיל 30 זה מחזה די נדיר. נדיר אבל קיים.

ובעוד רוב המתעמלות מרגישות ששיא הקריירה שלהן מאחוריהן לקראת הגעתן לגיל 20, יש כאלה שלא נותנות לגיל להפריע לאהבה ולתשוקה שלהן לספורט אותו הן רגילות לעשות מגיל חמש ופשוט ממשיכות להתאמן.

הנה כמה מהמתעמלות ה"קשישות" בענף שעדיין פעילות כיום, והן לא מתכוונות לעצור עד שיזכו בקריטריון לאולימפיאדת ריו (ואולי אף מעבר לזה):

ג'סיקה לופז, ונצואלה

לופז נולדה בשנת 1986 ובעוד מספר חודשים תחגוג יומולדת 30. היא מייצגת את מדינתה ובעבר התחרתה במקביל גם בליגת המכללות האמריקאית כחלק מנבחרת אוניברסיטת דנבר.

מאחוריה 2 אולימפיאדות – בייג'ין 2008 ולונדון 2012 ומספר לא קטן של אליפויות וגביעי עולם. הישגיה הטובים ביותר נרשמו בעיקר בתחרויות שהתקיימו במרכז ודרום אמריקה, שם התחרתה הרבה בעקבות המדינה ממנה היא מגיעה.

כיום לופז ממשיכה להתחרות על כל המכשירים, שזהו הישג בפני עצמו בגילה ה"מופלג".

הנה לופז בתרגיל הקורה שלה מ-2006:

והנה היא בתרגיל הקרקע באמריקן קאפ שהתקיים במרץ 2015. היא סיימה את התחרות במקום ה-4 הכללי מתוך 9:

לעמוד הויקיפדיה של ג'סיקה לופז – לחצו כאן.

לעמוד האישי של לופז באיגוד ההתעמלות הבינלאומי – לחצו כאן.

 

דניאל היפוליטו, ברזיל

היפוליטו נולדה בשנת 1984 ותחגוג בקרוב 31. היא אחותו הגדולה של המתעמל המפורסם דייגו היפוליטו ומאחוריה, שימו לב, 4(!) אולימפיאדות!

היא היתה למתעמלת הברזילאית הראשונה שזכתה במדליה באליפות עולם כאשר סיימה במקום השני בתרגיל הקרקע ב-2001 (אחרי אנדריאה רדוקן ולפני סבטלנה קורקינה). אגב אחיה הגיע להישג זהה 4 שנים לאחר מכן, כשהפך לברזילאי הראשון שזכה במדליה באליפות עולם (זהב בקרקע).

מאחורי דניאל שנים של זכיות באליפות ברזיל והשתתפות באינספור גביעי עולם, אליפויות עולם ותחרויות פופולריות בדרום ומרכז אמריקה כמו משחקי הפאן-אמריקן, בהם עזרה לקבוצתה לזכות במדליות כסף וארד וכן הגיעה לפודיום מספר פעמים בגמרים על מכשירים בודדים.

הנה תרגיל הקרקע של היפוליטו באליפות העולם 2001:

והנה היא בגמר הקורה במרץ השנה, בתחרות הצ'לנג' קאפ שהתקיימה בדוחה:

https://www.youtube.com/watch?v=_iH1A-9C1kk

דניאל היפוליטו – ויקיפדיה.

דניאל היפוליטו – עמוד אישי ב-FIG.

 

וסיליקי מילוסי, יוון

מילוסי היא ללא ספק ה-מתעמלת של יוון בשנים האחרונות (או בכלל?) עם רקורד של 2 אולימפיאדות בהפרש מאוד גדול ביניהן (2000, 2012) ועם הרבה מדליות בשלל צבעים בגמרים על המכשיר החזק שלה, הקורה, באליפויות וגביעי עולם. ההישג הגדול ביותר האחרון שלה אמנם היה בשנת 2012 בגביע העולם בג'נט (ארד, קורה) אבל היא עד היום ממשיכה להתחרות כשהתחרות האחרונה בה ראינו אותה היתה ממש לפני חודש בבאקו.

מילוסי בת ה-31 מחזיקה קריירה מפוארת הכוללת השתתפות בכל אליפויות העולם החל משנת 2009 וכן השתתפויות קבועות באליפויות אירופה, כאשר באחרונה שהתקיימה במונפלייה היא הגיעה למקום החמישי בגמר הקורה.

מילוסי היא אחת המתעמלות הקלאסיות והאלגנטיות שיש, והיא מזכירה לנו בתרגילי הקורה שלה את הימים בהם השקיעו הרבה באלגנטיות ולא רק באלמנטים אקרובטים.

הנה היא בתרגיל קורה משנת 2000, במוקדמות המשחקים האולימפיים:

והנה היא ממש לא מזמן, בתרגיל הקורה מבאקו:

עמוד הויקיפדיה של וסיליקי מילוסי.

עמוד אישי ב-FIG.

 

אוקסנה צ'וסוביטינה, אוזבקיסטן

מה כבר אפשר לכתוב שעוד לא ציינו פה באתר על "המלכה האם"?

היא המתעמלת הותיקה והמבוגרת בענף כיום (40) שהתחרתה במהלך הקריירה במדי שלוש מדינות שונות – ברית המועצות, אוזבקיסטן וגרמניה. היא מתחרה כסניורית כבר מעל לרבע מאה (!!!) והתחילה להופיע בתחרויות בינלאומיות ב-1989, הרבה לפני שהרוב הגדול של מתעמלות הסניור כיום נולדו. היא המתעמלת היחידה בהיסטוריה שהתחרתה בשש (שש!) אולימפיאדות, ובאמתחתה השתתפות בעשר אליפויות עולם. ואם כל זה לא מספיק, היא בין המתעמלות היחידות בעולם שחזרו לזירה הבינלאומית לאחר שילדו. ואם עקבתם אחרי מה שנעשה בארץ בחודשים האחרונים מבחינת התעמלות אתם בטח כבר יודעים שצ'וסוביטינה ביקרה אותנו כאן בירושלים כחלק מאליפות ישראל הפתוחה לבוגרות וזכתה במקום השלישי הכללי, לאחר שהתחרתה על שלושה מכשירים – קפיצות, קורה וקרקע.

המכשיר החזק של צ'וסוביטינה הוא הקפיצות, ולאחרונה סיימה בו במקום הראשון במסגרת סבב גביע העולם בסלובניה ובקוטבוס.

הנה היא בגמר הקרקע בתחרות שהתקיימה בקוטבוס ב-1989:

והנה היא בגביע העולם שהתקיים בדיוק באותה העיר, 26 שנים לאחר מכן, בגמר הקפיצות:

https://www.youtube.com/watch?v=8GS5RE9GXss

מצאנו גם סרט דוקומנטרי קצר עליה עם כתוביות באנגלית, ששודר ב-2011 עת התחרתה במדי נבחרת גרמניה:

אוקסנה צ'וסוביטינה – ויקיפדיה.

אוקסנה צ'וסוביטינה – עמוד אישי ב-FIG.

עד כאן מצעד המתעמלות הותיקות הפעילות כיום בענף. אנחנו מצדיעים לכל אחת מהן, ואם במקרה אתן מתעמלות צעירות שקוראות את הכתבה הזאת, זיכרו  – גיל זה רק מספר, ואל תתנו לאף אחד להחליט בשבילכן מתי הגיע הזמן לפשוט את בגד הגוף!

Share on facebook
שיתוף בפייסבוק
Share on twitter
שיתוף בטוויטר
Share on whatsapp
שיתוף בווטסאפ
Share on email
שיתוף במייל

יש לך מה להגיד על הכתבה?

הפייסבוק שלנו מתעדכן על בסיס יומי. עקבו אחרינו: