מועדון האמנאר

Share on facebook
שיתוף בפייבוק
Share on twitter
שיתוף בטוויטר
Share on whatsapp
שיתוף בווטסאפ
Share on email
שיתוף במייל

קפיצת האמנאר בהתעמלות מכשירים נעשתה מפורסמת בשנים האחרונות בזכות המושג שנקרא "מועדון האמנאר" שאליו משתייכות מספר מועט של מתעמלות שביצעו את הקפיצה הזו, יורצ'נקו ו-2.5 ברגים, בתחרויות גדולות. הקפיצה בוצעה על ידי המתעמלת הרומניה סימונה אמנאר באולימפיאדת סידני ב-2000. הסרטון הבא מציג את הבנות שעשו את הקפיצה אחריה, לפי סדר כרונולוגי בו כל אחת ביצעה אותה (למעט טעות או שתיים בסדר). כמובן שמאז הוידאו נוספו עוד מתעמלות למועדון ועד המשחקים האולימפיים המספר בטח יגדל. שלוש מתעמלות אמריקאיות שמקוות להיכלל בנבחרת האולימפית כבר מבצעות את הקפיצה – מקיילה מרוני, אלכסנדרה רייסמן ואלופת העולם ג'ורדין וויבר, ובארה"ב כבר הודיעו לבנות שכדי להשתתף בקרב-רב עליהן לדעת לעשות אמנאר. קפיצת האמנאר היא בדרגת קושי גבוהה מאוד וציון הקושי של הוא 6.5 נקודות, 0.7 נקודות יותר מקפיצת יורצ'נקו עם 2 ברגים.

Share on facebook
שיתוף בפייסבוק
Share on twitter
שיתוף בטוויטר
Share on whatsapp
שיתוף בווטסאפ
Share on email
שיתוף במייל

יש לך מה להגיד על הכתבה?

1 מחשבה על “מועדון האמנאר”

  1. קודם כל רציתי לומר יישר כוח על כל העדכונים והפוסטים האחרונים. יש ממש הרבה עדכונים וזה כיף לראות ולקרוא.

    לדעתי אם כבר כותבים על קפיצת האמנאר כדאי להרחיב קצת יותר. חשוב להסביר את המחלוקת שהקפיצה מעוררת תחת הקוד הנוכחי. הפרש של 0.7 בין שתי קפיצות שההבדל ביניהן הוא חצי בורג, הוא הפרש עצום ומוגזם בכל קנה מידה. כאשר הקפיצה הייתה נדירה עוד אפשר היה להבין, אך עכשיו כאשר מס' המתעמלות המבצעות את הקפיצה בהצלחה עולה בקצב מסחרר- ההפרש הזה בניקוד נותן ייתרון שכמעט לא ניתן לסגור ותורם לאי שוויוניות בקוד הנוכחי. התוצאה היא שכל המתעמלות רודפות אחרי האמנאר גם במחיר של איכות ירודה מאוד (לדוגמא הרוסיות באליפות העולם ב-2010) ושבארה"ב מתעמלת ללא אמנאר מורידה את סיכוייה להיכנס לנבחרת באופן משמעותי. רק לשם ההשוואה- בקוד הקודם (עם ה"פרפקט 10") ההפרש היה של 0.2 בלבד! נראה שעולם ההתעמלות התקדם משמעתית בלימוד קפיצת האמנאר אבל הקוד לא מעודכן ועדיין מחשיב את הקפיצה ככמעט בלתי ניתנת להשגה.

    נקודה נוספת היא שהקפיצה מסוכנת מאוד כאשר לא מבצעים אותה בצורה טובה, ובגלל הציון הגבוהה מידי שלה, יותר מידי מתעמלות מנסות לבצע אותה בצורה לא טובה. אלופת העולם ב-2010 כמעט וסיימה לעצמה את הקריירה כשקרעה את הרצועות בברך בניסיון לבצע את הקפיצה.

    ודבר אחרון, אשמח לראות מקור למה שכתבת ש"ובארה"ב כבר הודיעו לבנות שכדי להשתתף בקרב-רב עליהן לדעת לעשות אמנאר." למיטב ידיעתי זה לא איזה משהו רשמי אלא יותר מובן מאליו וטבעי- במיוחד לאור ההבדל בניקוד. המתעמלת עם הקרב רב הגבוהה ביותר- תעלה. אם תהיה מתעמלת עם קורה, קרקע, ומקבילים (במיוחד מקבילים!) ממש ממש טובים, אבל "רק" יורצ'נקו עם 2 ברגים- היא תיכנס לנבחרת ואולי תצליח לעקוף את אלו עם האמנאר. באולמפיאדה שתי המתעמלות הטובות עם ציון המוקדמות הטוב ביותר מארה"ב יעלו לגמר הקרב רב- אם יש להן אמנאר (ויש עוד שתיים מהסניוריות שלא כתובות בפוסט- גבריאל דגלאס וקיילה רוס) או לא. הדוגמא הכי טובה היא נסטיה ליוקין האלופה האולמפית של ביג'ין שזכתה בקרב רב עם יוצ'נקו 1.5 אבל מקבילים מעולים וקרקע וקורה נקיים ובדרגת קושי טובה.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

הפייסבוק שלנו מתעדכן על בסיס יומי. עקבו אחרינו: