אחת לארבע שנים מצליחות תחרויות ההתעמלות בהדר יוסף למלא את היציעים עד אפס מקום, זה קורה כשמתקיימות במקום תחרויות ההתעמלות של המכביה. השנה, במכביה ה-20, המצב לא היה שונה: במשך יומיים ארוכים וגדושים בתחרויות, עודדו את המתעמלים והמתעמלות מהיציע אלפי משפחות של המשתתפים ממקסיקו, ארה״ב, קנדה, רוסיה, ארגנטינה ומדינות נוספות וכמובן – המשפחות, המעריצים וחובבי הענף הישראליים שבאו לראות קצת התעמלות בינלאומית. קשה היה שלא להתרשם מכמות הקהל שהגיעה, בחלק מהתחרויות אי אפשר היה לאתר כסא אחד פנוי בקהל ואנשים אף נאלצו להישאר מחוץ למתחם התחרות מאחר והמכסה התמלאה. זה רק מוכיח שישנם אנשים בארץ שצמאים לתחרויות התעמלות, ואנחנו מחכים ומצפים שיבוא יום ונראה כאן גם כוכבים בינלאומיים מגיעים להתחרות אצלנו באחת מתחרויות סבב גביע העולם בהתעמלות מכשירים או כל תחרות פתוחה אחרת שתאורגן כפי שהיה לגברים ב-2015 או לנשים באליפות ישראל של אותה שנה. אבל, בואו נתרכז כרגע ביומיים של ה-10 וה-11 ביולי שם נקראו לעלות על הפודיום המתעמלים והמתעמלות שזכו בתחרויות השונות במשך 20(!) פעם, כל פעם לזכייה בתחרות או בתואר אחר. כל הפרטים בהמשך הכתבה.
את בוקר התחרויות הראשון פתחו מתעמלות הסניור הישראליות לצד נבחרות ארגנטינה, קנדה, הונגריה, מקסיקו, ארה״ב ומתעמלות בודדות שהגיעו לייצג את בריטניה וסלובניה. מלבד התחרות הבינלאומית במסגרת המכביה, התחרו מתעמלות ישראל ביניהן באליפות הארץ, כאשר בסיום התחרות חלוקת הפרסים היתה כפולה – אחת של המכביה והשנייה של אליפות ישראל. שש מתעמלות נבחרת ישראל למכביה שהתחרו הן צוף פלדון, גאיה גלעדי, אופיר קרמר, אופיר נצר, הדר ברנע ושילי וייס. תמר אייל, מתעמלת מכבי צפון, התחרתה גם היא יחד איתן במסגרת אליפות ישראל. הנה תרגיל הקרקע שלה (לצערנו הפס הראשון חתוך):
בתום שעתיים של תחרות הוכתרה אופיר קרמר כאלופת המכביה בקרב-רב וגם כאלופת ישראל לשנת 2017, תואר עליו היא שומרת כבר שנה שנייה ברציפות. במסגרת תחרות המכביה סיימה המתעמלת המקסיקנית יעל גנון עם מדליית הכסף בקרב-רב והוכתרה כסגנית אלופת המכביה כאשר אל המקום השלישי הגיעה ורוניקה בינשטוק האמריקאית.
בתחרות הקבוצתית זכתה ישראל בתואר אלופת המכביה, ונבחרות ארה״ב וקנדה סיימו במקום השני והשלישי בהתאמה.
בסיום חלוקת הפרסים של המכביה הוכרזו המנצחות באליפות ישראל. קרמר כאמור סיימה ראשונה בקרב-רב, וקטפה גם את מדליות הזהב על המקבילים והקורה ואת הארד בקרקע עם התרגיל הבא עליו קיבלה 12.567 נק׳:
שילי וייס זכתה בתואר סגנית אלופת ישראל וסיימה מיד אחרי קרמר בקרב-רב. היא זכתה גם במדליות הכסף במקבילים ובקרקע וכן בארד בקפיצות. את המקום השלישי בקרב-רב קטפה גאיה גלעדי, שסיימה בנוסף לכך גם שנייה בקפיצות ובקורה ושלישית במקבילים במסגרת אליפות ישראל. אופיר נצר, שלפני ארבע שנים סיימה רביעית באירופה בקפיצות ומאז התמודדה עם שתי פציעות קשות, ביצעה תחרות קרב-רב מלאה והצליחה לעלות לשני גמרים במכביה – קפיצות וקרקע. הנה תרגיל הקרקע שלה מהמוקדמות עליו קיבלה 12.633 נק׳:
בנוסף, נצר סיימה עם הזהב בקפיצות ובקרקע במסגרת אליפות ישראל. צוף פלדון, שמתמודדת בימים אלה עם פציעה בכתף ולמרות זאת סיימה תחרות על כל ארבעת המכשירים, זכתה במדליית הארד בקורה באליפות ישראל. הנה הקפיצה אותה ביצעה במוקדמות ועליה קיבלה 12.347 נק׳:
המתעמלת הבריטית זואי האריס עלתה לגמר הקפיצות עם הציון 12.10, הנה אחת הקפיצות שלה:
הנה כל המיקומים של מתעמלות הסניור בקרב-רב (מכביה ואליפות ישראל) ובמכשירים הבודדים (אליפות ישראל):
סניור נשים קרב-רב מכביה:
1. אופיר קרמר ישראל – 49.050
2. יעל גנון מקסיקו – 48.183
3. ורוניקה בינשטוק ארה״ב – 47.283
סניור נשים קרב-רב א. ישראל:
1. אופיר קרמר – 49.050
2. שילי וייס – 48.183
3. גאיה גלעדי – 46.717
סניור נשים גמר מכשירים א. ישראל:
קפיצות
1. אופיר נצר – 13.800
2. גאיה גלעדי – 13.500
3. שי לי וייס – 12.550
מקבילים
1. אופיר קרמר – 10.850
2. שי לי וייס – 10.300
3. גאיה גלעדי – 9.050
קורה
1. אופיר קרמר – 12.533
2. גאיה גלעדי – 12.500
3. צוף פלדון – 11.670
קרקע
1. אופיר נצר – 12.633
2. שי לי וייס – 12.567
3. אופיר קרמר – 12.567
תמונות ממוקדמות הסניור של הנשים (לצפייה באלבום המלא – לחצו כאן):
https://www.facebook.com/pg/gymanianet/photos/?tab=album&album_id=1572641436088028
בתום תחרות הבוגרות נכנסו לאולם מתחרות הג׳וניור שנחלקו לשני בתים. הבית הראשון כלל את נבחרת ברזיל, מתעמלות ממקסיקו וונצואלה ושתי קבוצות של מתעמלות הג׳וניור הישראליות שהתחרו במסגרת אליפות ישראל: נויה חקלאי, נועה דדון, נועה דוגה, גפן דור, יולי ארנון גולן – כולן מתעמלות הפועל ת״א, גיא כהן מעלה רעננה, נגה שליט מעירוני נתניה, עופרי אוחנה ועלמה קירשנבאום ממכבי צפון.
בסיום בית זה עלו על המשטח מתחרות הג׳וניור של הבית השני – נבחרות ארה״ב וארגנטינה, מתעמלות מקנדה ומאוסטרליה וכן נבחרת ישראל למכביה שכללה את דנה נגרו, אנדי טוריסקי, ליהיא רז, מיתר לביא, אמיליה בביץ׳ וליהי לאמש.
אנדי טוריסקי, אלופת ישראל לשנת 2016, שמרה על התואר כאשר זכתה במדליית הזהב בקרב-רב כמו גם בתואר אלופת המכביה לשנת 2017. את המקום השני בקרב-רב במכביה לקחה המתעמלת האמריקאית עומר דננברג-לרנר ושלישית סיימה מיתר לביא הישראלית. גם כאן כמו בתחרות הבוגרות, נבחרת ישראל זכתה במקום הראשון בתחרות הקבוצתית כאשר ארה״ב מסיימת במקום השני. נבחרת ארגנטינה סיימה שלישית עם הארד.
באליפות ישראל כאמור סיימה ראשונה בקרב-רב אנדי טוריסקי, כשבתואר סגנית אלופת ישראל זכתה מיתר לביא וסגנית שנייה – ליהי לאמש, שלושתן מתעמלות הפועל ת״א. טוריסקי קטפה גם מדליות בכל ארבעת המכשירים – זהב במקבילים ובקורה וכסף בקפיצות ובקרקע. לביא הוסיפה לארון המדליות שלה שלוש מדליות ארד – במקבילים, בקורה ובקרקע עם התרגיל הבא עליו קיבלה 11.2 נק׳:
ליהי לאמש, מלבד הארד בקרב-רב, סיימה גם שנייה במקבילים ושלישית בקורה.
עלמה קירשנבאום זכתה בתואר אלופת ישראל בקפיצות, ליהיא רז מתעמלת מגוונים רמה״ש סיימה במקום הראשון בקרקע ובמדליית הארד בקפיצות. הנה התרגיל שהעלה את רז לגמר הקרקע עליו קיבלה את הציון 11.650:
נויה חקלאי מהפועל ת״א סיימה שנייה בקורה.
הנה תרגיל הקרקע של אמיליה בביץ׳ במוקדמות, שזיכה אותה ב-11.3 נק׳. כאן המקום לציין כי בביץ׳ ייצגה את ישראל כחברת נבחרת המכביה ולא השתתפה במסגרת התחרות של אליפות ישראל (מאחר והוכתרה כאלופת ישראל לדרגה א׳ בחודש שעבר):
הנה המיקומים של בנות הג׳וניור בקרב-רב (מכביה ואליפות ישראל) ובמכשירים הבודדים (אליפות ישראל):
ג׳וניור נשים קרב-רב מכביה:
1. אנדי טוריסקי – 46.750
2. עומר דננברג-לרנר ארה״ב – 45.300
3. מיתר לביא ישראל – 44.550
ג׳וניור נשים קרב-רב א. ישראל:
1. אנדי טוריסקי – 46.750
2. מיתר לביא – 44.550
3. ליהי לאמש – 43.500
ג׳וניור נשים גמר מכשירים א. ישראל:
קפיצות
1. עלמה קירשנבאום –
2. אנדי טוריסקי – 13.100
3. ליהיא רז – 12.600
מקבילים
1. אנדי טוריסקי – 10.700
2. ליהי לאמש – 10.050
3. מיתר לביא – 9.850
קורה
1. אנדי טוריסקי – 11.550
2. נויה חקלאי –
3. מיתר לביא, ליהי לאמש – 11.150
קרקע
1. ליהיא רז – 11.650
2. אנדי טוריסקי – 11.400
3. מיתר לביא – 11.200
תרגיל הקרקע של מתעמלת הג׳וניור יולי ארנון גולן שהשתתפה באליפות ישראל:
תמונות ממוקדמות הג׳וניור של הנשים(לצפייה באלבום המלא – לחצו כאן):
https://www.facebook.com/pg/gymanianet/photos/?tab=album&album_id=1572617682757070
גמר המכשירים הבודדים של המכביה התקיים יום לאחר המוקדמות ובו התחרו מתעמלות הג׳וניור והסניור במקביל. לגמר עלו שש מתעמלות שסיימו ראשונות על כל מכשיר יום לפני כן, כאשר ההשתתפות מוגבלת לשתי מתעמלות מכל מדינה.
אל גמר הקפיצות התברגו שתי מתעמלות סניור ותיקות – גאיה גלעדי, שסיימה במקום ה-13 על המכשיר באליפות אירופה האחרונה ברומניה ואופיר נצר. המיקומים נשמרו כמו אלה של המוקדמות – נצר סיימה ראשונה בגמר ואחריה גלעדי, כאשר אל המקום השלישי הגיעה ורוניקה בינשטוק מארה״ב.
הנה הקפיצות הזוכות של נצר (ממוצע – 13.438):
והנה הקפיצות של גלעדי עליהן זכתה במדליית הכסף (ממוצע – 13.075):
אל גמר המקבילים העפילו שילי וייס ואופיר קרמר. קרמר סיימה עם מדליית הכסף כאשר מקדימה אותה אוולין מיקו האמריקאית. שלישית סיימה זואי האריס הבריטית, הנה התרגיל שזיכה אותה במדליית הארד על המכשיר עם 10.525:
לגמר הקורה עלו להתחרות המתעמלות הישראליות גאיה גלעדי ואופיר קרמר, כאשר בתום התחרות עלתה גלעדי על דוכן המנצחות כשסיימה עם הזהב על המכשיר וגברה על ורוניקה בינשטוק מארה״ב ויעל גנון ממקסיקו שסיימו שתיהן במקום השני. הנה התרגיל הזוכה של גלעדי עליו קיבלה 12.375 נק׳:
בקרקע היתה זו שילי וייס שסיימה עם הזהב, אחריה עם הכסף – זואי האריס הבריטית ואל המקום השלישי הגיעו שוב ביחד ורוניקה בינשטוק ויעל גנון. הנה התרגיל הזוכה של וייס עליו קיבלה 11.975 נק׳:
תרגיל הקרקע של ורוניקה בינשטוק שסיימה עם הארד (11.475):
תרגיל הקרקע של יעל גנון ממקסיקו שסיימה עם הארד יחד עם בינשטוק (11.475):
דבורה גרינבאום הקנדית בתרגיל הקרקע שלה בגמר על המכשיר (11.050):
בגמר המכשירים של הג׳וניור זכתה מתעמלת ארה״ב מוריה לינקר בזהב בקפיצות כשאחריה אנדי טוריסקי עם הכסף ושלישית – אמיליה בביץ׳. טוריסקי קטפה את תואר אלופת המכביה במקבילים כשהיא מקדימה את חברתה לנבחרת ליהי לאמש שסיימה שנייה ואת האנה שטראוס מארה״ב וקמילה לוקצ׳ר מארגנטינה שסיימו במקום השלישי. גם בקורה הצליחה טוריסקי לגבור על שש המתחרות כשסיימה ראשונה, אחריה עם הכסף – נירה רוזנברג מארגנטינה ושלישית סיימה מדיסון קירש האמריקאית. במכשיר האחרון שסיכם את תחרויות הנשים היתה זו ליהיא רז שסיימה עם התואר והצליחה לשחזר (ואף לשפר) את תרגיל הקרקע שלה מיום המוקדמות שגם בו סיימה בראש הדירוג. אנדי טוריסקי התברגה למקום השני וסיכמה בכך יומיים נהדרים של תחרויות עמוסות במדליות וזכיות. הנה תרגיל הקרקע של טוריסקי עליו קיבלה 11.675 נק׳ ואת מדליית הכסף:
שלישית בקרקע סיימה ג׳סיקה איג האמריקאית שקיבלה יופי של מתנה לכבוד יום הולדתה שהתקיים באותו יום – מדליית ארד 🙂
סיכום מיקומי גמר מכשירים – מכביה:
סניור נשים גמר מכשירים מכביה:
קפיצות
1. אופיר נצר
2. גאיה גלעדי
3. ורוניקה בינשטוק ארה״ב
מקבילים
1. אוולין מיקו ארה״ב
2. אופיר קרמר
3. זואי האריס בריטניה
קורה
1. גאיה גלעדי
2. ורוניקה בינשטוק ארה״ב, יעל גנון מקסיקו
קרקע
1. שילי וייס
2. זואי האריס בריטניה
3. ורוניקה בינשטוק ארה״ב, יעל גנון מקסיקו
ג׳וניור נשים גמר מכשירים מכביה:
קפיצות
1. מוריה לינקר ארה״ב
2. אנדי טוריסקי
3. אמיליה בביץ׳
מקבילים
1. אנדי טוריסקי
2. ליהי לאמש
3. האנה שטראוס ארה״ב, קמילה לוקצ׳ר ארגנטינה
קורה
1. אנדי טוריסקי
2. נירה רוזנברג ארגנטינה
3. מדיסון קירש ארה״ב
קרקע
1. ליהיא רז
2. אנדי טוריסקי
3. ג׳סיקה אייג
תמונות מגמר המכשירים של המכביה לנשים (לצפייה באלבום המלא – לחצו כאן):
https://www.facebook.com/pg/gymanianet/photos/?tab=album&album_id=1573492839336221
ויש לנו גם תמונות מאימוני הפודיום של הנשים (לצפייה באלבום המלא – לחצו כאן):
https://www.facebook.com/pg/gymanianet/photos/?tab=album&album_id=1572410446111127
תחרויות הנשים של המכביה קיבלו במה בינלאומית באתר האינטרנט הפופולרי ״The Gymternet״. כאן אפשר למצוא את כל תוצאות התחרות.
אליפות ישראל ומשחקי המכביה לגברים – ג׳וניור
תחרות המכביה ואליפות ישראל לנערים התקיימה ב-10.7 מיד בתום תחרויות הנשים. מתכונת התחרות היתה דומה לזו של הנשים ובשינוי אחד – לא התקיימו גמרים נפרדים על המכשירים הבודדים במכביה, אלא תחרות המוקדמות היוותה בעצם גם את הגמרים.
פאבל גולידוב קטף את תואר אלוף המכביה ואלוף ישראל בקרב-רב. בנוסף, הוא סיים גם ראשון בטבעות, בקפיצות ובמתח ושני בסוס הסמוכות במסגרת המכביה. באליפות ישראל סיים גולידוב ראשון בסוס הסמוכות, בטבעות, בקפיצות ובמתח, שני במקבילים ושלישי בקרקע.
את המקום השני בקרב-רב במכביה ובאליפות ישראל לקח רון פיאטוב, שסיים גם ראשון במקבילים ושני בקרקע, בטבעות ובמתח במסגרת המכביה. פיאטוב סיים עם 5 מדליות נוספות על המכשירים באליפות ישראל: זהב במקבילים, כסף בקרקע, בטבעות ובמתח וארד בקפיצות.
למקום השלישי בקרב-רב במכביה ובאליפות ישראל הגיע דניאל פרזין, שסיים עם הזהב בקרקע ובמקבילים, עם הכסף בקפיצות ועם הארד במתח במסגרת המכביה. באליפות ישראל סיים פרזין במקום הראשון בקרקע ובמקבילים וכן במקום השני בקפיצות ובמקום השלישי בטבעות ובמתח.
הנה כל המיקומים של מתחרי הג׳וניור:
ג׳וניור גברים קרב-רב מכביה:
1. פאבל גולידוב
2. רון פיאטוב
3. דניאל פרזין
ג׳וניור גברים קרב-רב א. ישראל:
1. פאבל גולידוב
2. רון פיאטוב
3. דניאל פרזין
ג׳וניור גברים גמר מכשירים מכביה:
קרקע
1. דניאל פרזין
2. רון פיאטוב
3. בלייק טיגזון ארה״ב
סמוכות
1. בלייק טינגזון ארה״ב
2. פאבל גולידוב
3. אייל אינדיג
טבעות
1. פאבל גולידוב
2. רון פיאטוב
3. סרגיי פופוב רוסיה
קפיצות
1. פבל גולידוב
2. דניאל פרזין
3. דוד רוצ׳ורגר ארה״ב
מקבילים
1. סרגיי פופוב רוסיה, דניאל פרזין, רון פיאטוב
מתח
1. פאבל גולידוב
2. רון פיאטוב
3. דניאל פרזין
ג׳וניור גברים גמר מכשירים א. ישראל:
קרקע
1. דניאל פרזין
2. רון פיאטוב
3. פאבל גולידוב
סמוכות
1. פאבל גולידוב
2. אייל אינדיג
3. אדם גולדשמיט
טבעות
1. פאבל גולידוב
2. רון פיאטוב
3. דניאל פרזין
קפיצות
1. פבל גולידוב
2. דניאל פרזין
3. רון פיאטוב
מקבילים
1. דניאל פרזין, רון פיאטוב
2. פבל גוידוב ועומרי סלוצקאי
מתח
1. פאבל גולידוב
2. רון פיאטוב
3. דניאל פרזין
ג׳וניור גברים קבוצתי מכביה:
1. ישראל
2. ארה״ב
תמונות מתחרות הג׳וניור של הגברים (לצפייה באלבום המלא – לחצו כאן):
https://www.facebook.com/pg/gymanianet/photos/?tab=album&album_id=1572448192774019
אליפות ישראל ומשחקי המכביה לגברים – סניור
את תחרויות התעמלות המכשירים במכביה סגרו הבוגרים – שהתחרו גם הם במסגרת המכביה ואליפות ישראל ביחד, באותה המתכונת של תחרות הג׳וניור (כלומר, ללא גמר נפרד על המכשירים במכביה).
מיכאל (מישה) סורוקין הוכתר בסיום הערב כאלוף ישראל וכאלוף המכביה בקרב-רב. סורוקין זכה גם במדליית הזהב על המקבילים, במדליית הכסף על סוס הסמוכות ובמדליית הארד על הקרקע במסגרת המכביה. באליפות ישראל זכה סורוקין בזהב על המקבילים, בכסף על סוס הסמוכות והמתח ובארד על הקרקע והקפיצות.
אילן קורצ׳אק זכה בתואר סגן אלוף המכביה וסגן אלוף ישראל בקרב-רב, כאשר הוא לוקח גם את מדליית הזהב על המתח ואת מדליות הכסף בטבעות ובמקבילים גם במסגרת המכביה וגם באליפות הארץ.
מקס זויפר מארה״ב סיים עם מדליית הארד בקרב-רב במכבייה כמו גם עם מדליית הארד על סוס הסמוכות. באליפות ישראל היה זה רן ארנון שסיים במקום השלישי בקרב-רב. הוא גם קטף את הארד בטבעות במכביה ובאליפות ישראל, והוסיף מדליית ארד במתח באליפות ישראל.
אנדריי מדבדב, שלפני שלושה חודשים עלה לגמר הקפיצות באליפות אירופה, זכה בזהב על המכשיר במסגרת המכביה ובאליפות ישראל כשהוא מוסיף לעצמו זהב בטבעות וכסף בקרקע. ארטיום דולגופיאט, שבאליפות אירופה האחרונה סיים במקום הרביעי בקרקע ביבשת, סיים במכביה במקום הראשון על המכשיר, וגם לקח את הזהב על סוס הסמוכות. דולגופיאט סיים גם שלישי בקפיצות. במסגרת אליפות ישראל לקח את המקומות הראשונים בקרקע ובסוס הסמוכות ואת המקום השני בקפיצות.
הנה כל המיקומים של מתחרי הסניור:
סניור גברים קרב-רב מכביה:
1. מיכאל סורוקין ישראל
2. אילן קורצ׳אק ישראל
3. מקס זויפר ארה״ב
סניור גברים קרב-רב א. ישראל:
1. מיכאל סורוקין
2. אילן קורצ׳אק
3. רן ארנון
סניור גברים גמר מכשירים מכביה:
קרקע
1. ארטיום דולגופיאט, ישראל
2. אנדרי מדבדב, ישראל
3. מיכאל סורוקין, ישראל
סוס סמוכות
1. ארטיום דולגופיאט, ישראל
2. מיכאל סורוקין, ישראל
3. מקס זויפר, ארה״ב
טבעות
1. אנדריי מדבדב, ישראל
2. אילן קורצ׳אק, ישראל
3. רן ארנון, ישראל
קפיצות
1. אנדריי מדבדב, ישראל
2. קובי פאווה, ארה״ב
3. ארטיום דולגופיאט, ישראל
מקבילים
1. מיכאל סורוקין, ישראל
2. אילן קורצ׳אק, ישראל
3. איוון הימנסון, ארה״ב
מתח
1. אילן קורצ׳אק, ארה״ב
2. קית קוהן, ארה״ב
3. איוון הימנסון, ארה״ב
סניור גברים גמר מכשירים א. ישראל:
קרקע
1. ארטיום דולגופיאט
2. אנדרי מדבדב
3. מיכאל סורוקין
סוס סמוכות
1. ארטיום דולגופיאט
2. מיכאל סורוקין
3. גיא דיקמן
טבעות
1. אנדרי מדבדב
2. אילן קורצ'אק
3. רן ארנון
קפיצות
1. אנדרי מדבדב
2. ארטיום דולגופיאט
3. מיכאל סורוקין
מקבילים
1. מיכאל סורוקין
2. אילן קורצ'אק
3. יצחק גורודצקי
מתח
1. אילן קורצ'אק
2. מיכאל סורוקין
3. רן ארנון
סניור גברים קבוצתי מכביה:
1. ישראל
2. ארה״ב
תמונות מתחרות הסניור לגברים(לצפייה באלבום המלא – לחצו כאן):
https://www.facebook.com/pg/gymanianet/photos/?tab=album&album_id=1572566499428855
בתום שני ימי תחרויות התעמלות המכשירים של המכביה, בהם יצאו אלופים ואלופות חדשים וחדשות, אנחנו מביטים קדימה לעבר אליפות העולם שתתקיים בחודש אוקטובר בקנדה, ומקווים לראות שם כמה שיותר נציגים ישראליים. אנו מקווים שבמידה והגעתם לצפות בתחרויות נהניתם מתצוגת התעמלות בינלאומית ומחוויה מהנה ומרגשת, ואם לא הייתם בין יושבי הקהל, אנו מקווים שהצלחנו להעביר לכם באמצעות התמונות והסרטונים מעט מהתחושות שליוו את המתעמלים והקהל באולם. את תחרויות המכביה בהתעמלות הנחה אילן גזית שכזכור פירשן גם את תחרויות ההתעמלות באולימפיאדת ריו, כאשר על מלאכת הארגון של תחרויות הנשים היתה אמונה אורנה שי, שמלבד ארגון תחרויות התעמלות הנשים בארץ לאורך כל השנה מחזיקה גם בתואר שופטת בינלאומית בדרגת Expert. בנוסף, רוני דינמן מאיגוד ההתעמלות ניהלה את התחרויות ביד רמה לאורך כל הימים.
לסיום, הנה הקליפ שלנו שמסכם את תחרויות הנשים: