ברוח המשחקים הפראלימפיים שמתקיימים בימים אלה בריו, מצאנו ארבעה סיפורים יוצאי דופן של מתעמלות גדולות מהחיים – למרות שהן סובלות ממגבלות פיזיות, הן לרגע לא מוותרות על עוד יום אימונים באולם ההתעמלות, על תחרות, על הופעה, על הזדמנות להראות לעולם ולעצמן ששום דבר לא יעצור אותן מלעשות את מה שהן הכי אוהבות בעולם – להתעמל.
קייט פוסטר
״מעולם לא מצאתי משהו שאהבתי יותר לעשות״, אומרת קייט פוסטר מארה״ב, שהחלה להתעמל בגיל 7. חמש שנים לאחר שהתחילה את האימונים היא אובחנה כחולת לוקמיה ונאלצה לעבור ניתוח לכריתת אחת הרגליים. למרות הטיפולים הקשים והמגבלה הפיזית הברורה, קייט לא ויתרה על האימונים ולרגע לא חשבה להפסיק להתעמל. כיום, קייט החלימה מהמחלה וממשיכה להתאמן ולהתחרות עם הקבוצה שלה. לדברי המאמנים, היא לא מקבלת יחס מיוחד או הקלות בחוקים אלא מתחרה כמו כולם. קייט לא רואה את עצמה כגיבורה, היא מודה בצניעות, אבל מהווה מודל השראה גדול מאוד:
ג׳ניפר בריקר
בריקר נולדה ללא פלג גוף תחתון ואומצה בבית החולים לאחר שהוריה הביולוגיים ויתרו עליה מיד לאחר הלידה. כשהיתה קטנה, גילתה את עולם ההתעמלות והתעקשה להגיע לאולם. אביה החל ללמד אותה אלמנטים על הטרמפולינה שבביתם ועם השנים היא התקדמה והפכה, שימו לב, לאלופת אילינוי בטאמבלינג! בריקר הצליחה ליצור לעצמה שם עולמי בתחום האקרובטיקה וכיום היא גם מרצה בפני קהל על פועלה. בהיותה ילדה, היא עקבה באדיקות אחר הקריירה של המתעמלת האהובה עליה, דומיניק מוצ׳יאנו, ולפני מספר שנים גילתה את הבלתי יאומן – מוצ׳יאנו היא אחותה הביולוגית. בסרטון הבא היא מספרת כיצד גילתה על מוצ׳יאנו ומדוע ראתה דווקא בה מודל לחיקוי כבר מגיל קטן. כיום מוצ׳יאנו ובריקר שומרות על קשר קרוב:
ראיון של מוצ׳יאנו ובריקר:
אדריאנה קנברו
קנברו התעוורה כמעט לחלוטין בגיל שלוש אבל ברגע שהגיעה לאולם ההתעמלות ידעה שמקומה שם. היא לא מוותרת על אף מכשיר ומגלה שלפעמים היא אפילו מפתיעה את עצמה עם מה שהיא מסוגלת לעשות. היא מספרת שהראייה שלה מאוד מטושטשת, ולמשל כשהיא צריכה לבצע מעבר מהבד התחתון לעליון היא לא בדיוק יודעת היכן הוא ובקפיצות היא מחכה לאות של המאמנת שלה כדי לדעת מתי להתחיל את ההרצה. היא מתחרה בדיוק כמו כל המתעמלות האחרות בנבחרתה והמטרה שלה ברורה – היא רוצה להיות המתעמלת הראשונה עם מגבלת ראייה שזוכה באולימפיאדה:
לולה וולטר
בדומה לאדריאנה, גם לולה סובלת מעיוורון כמעט מלא ובסרטון הבא היא מספרת על המתעמלת האהובה עליה, גבי דגלאס, איתה היא מזדהה בעיקר בעקבות ההתגברות של שתיהן על הקשיים. כשהמראיינת שואלת את לולה מה היתה אומרת לדגלאס אם היתה פוגשת אותה, היא לא יודעת מה להגיד – ורגע לאחר מכן נכנסת גבי לאולפן להפתעתה הרבה של לולה, שנותרת ללא מילים וכל כך מתרגשת לשבת לצדה. אגב כפי שתראו בסרטון, מי שהתרגשה אפילו יותר היא דגלאס:
הנה סרטון של לולה מתעמלת, בו היא גם מספרת שבתחרויות השופטים אפילו לא יודעים שהיא עיוורת:
https://www.youtube.com/watch?v=IM2l96p4t4g
התעמלות לבעלי מוגבלויות ונכויות בבריטניה
בעוד אנחנו מוצאים ברשת סיפורים שונים ובודדים על מתעמלים שנאלצים להתמודד עם מגבלות ולא מוותרים על אהבתם לענף, איגוד ההתעמלות הבריטי הגדיל לעשות ופתח מחלקה ייחודית של התעמלות לבעלי מוגבלויות ונכויות, ואף מקיים תחרויות מדי שנה. המאמנים מתאימים את התרגילים והאימונים ליכולותם של המתעמלים במטרה לאפשר לכולם גישה מלאה לאולם ההתעמלות והשתתפות בהתאם לרמתם. הם מאמינים שאולם ההתעמלות מתאים לכולם בלי יוצא מן הכלל ועוזר לשיפור הביטחון העצמי, הקואורדינציה והיכולות החברתיות של העוסקים בו: